DCCF viert samen de MidSimmerJûn in Ried!

21 juni 2013 - DCCF viert samen de MidSimmerJûn in Ried!

  • Aanmelden >

Op vrijdagavond 21 juni vanaf 19.00 uur vindt in Ried de ‘MidSimmerJûn Rie’ plaats. Tijdens deze jaarlijkse traditie wordt in het hele dorp de langste dag gevierd met verhalen, toneel en muziek. Er zijn optredens van onder meer Jan Rot, Ernst Langhout, Douwe Kootstra, Jürgen Scholtens, LB-band en toneelvereniging Willem van Haren.Vier samen met De Commerciële Club Friesland deze langste dag met dit prachtige midzomerfeest!Programma:
17.00 uur Ontvangst en buffet
We beginnen op de boerderij van Piet en Sellie te Ried. Hier ontmoeten we elkaar en blijven we eten aan sfeervolle, lange tafels. Het overheerlijke buffet bestaat uit gerechten gemaakt van pure, verse streekproducten.
19.00 uur Opening
Gezamenlijk wonen we de opening bij van de MidSimmerJûn met het duo Gwenan Gibbard (harpiste) en Meinir Gwilym (zangeres/gitariste ) uit Wales. Bij deze opening en de komende onderdelen van het avondprogramma zijn ook andere bezoekers dan leden van onze club aanwezig.
20.00 uur Serie kleine shows
Met elkaar wandelen we door het dorp voor een serie kleine shows. Ernst Langhout speelt samen met zijn vaste begeleider Johan Keus een aantal liedjes. Jürgen Scholtens laat zien dat hij mensen kan boeien met humor en verhalen. Ook verhalenverteller Douwe Kootstra staat garant voor spanning en humor. En Riedster toneelvereniging Willem van Haren speelt een kakelverse, speciaal voor de MidSimmerJûn geschreven eenakter, geënt op een traditioneel volksverhaal. Bovendien verzorgt het muziekkorps LB-band een optreden.
21.00 uur Pauze
Tijd voor een pauze met een kopje koffie.
22.00 uur Jan Rot
Nadat de zon is ondergegaan en gitarist Johan Keus een solo-optreden heeft verzorgd, gaan we naar Jan Rot. Al decennialang schrijft en speelt hij de prachtigste luisterliedjes. Jan Rot speelde verschillende theatershows, maakte albums, ‘hertaalde’ onder meer de Mattheüs Passion en goot talloze klassiekers uit de pophistorie in nieuwe, Nederlandstalige jasjes. Met humor, ernst en vakmanschap weet hij publiek altijd te boeien, of het nu als presentator op Radio 4 is of op een popfestival of in het theater.
24.00 uur Afsluiting
MidSimmerJûn 2013 wordt afgesloten met een concert van Grutte Pier, de band van Ernst Langhout in complete rockbezetting. Ernst Langhout maakte talloze albums, als lid van de vermaarde band The Visitors, of met andere muzikanten en solo. Zijn Dylan-covers worden alom geprezen, en nog vorig jaar vestigde hij aandacht op zich met het maatschappijkritische ‘De Popkeskower’.
Meld je uiterlijk 17 juni a.s. aan via de website!Kledingtip
Neem een jas of vest mee. De activiteit is buiten en het kan ’s avonds koud zijn.Kosten
De eigen bijdrage voor partners bedraagt 20,00 euro per persoon. Deelname voor leden is kosteloos.
Alle leden krijgen een aantal consumptiebonnen van DCCF. Daarna zijn versnaperingen voor eigen rekening.Locatie
Boerderij van Piet en Sellie
Dr. Vitus Ringersstraat 4
RiedParkeren
Parkeren is mogelijk in het grasveldje tegenover de boerderij.Meer informatie MidSummerJûn
Kijk voor meer informatie over de MidSimmerJûn 2013 op www.midsimmerjunrie.nl of op
www.facebook.com/MidsimmerJûnRie

Locatie
Boerderij van Piet en Sellie

Kaart

Kaart wordt geladen...

Wie hebben zich aangemeld voor deze activiteit?

< terug naar activiteiten overzicht